LEZING OP 22 FEBRUARI DOOR COR JANSEN

Cor Jansen is gepensioneerd terreinbeheerder van Natuurmonumenten, maar is, sinds hij in zijn jeugd drie keer met zijn oom Andries meegevaren is op visvangst op de Noordzee, helemaal gefascineerd door visvangst en visverwerking. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen palingroken, en won bij andere rookwedstrijden nog 60 á 70 prijzen.

Hij zal op 22 februari om 19:30 de reeks lezingen TussendeBoeken in de bibliotheek voortzetten met een lezing met als titel “Hedendaagse Harderwijkse Visserij, Een verborgen schat”.

Er zijn op dit moment 14 vissersschepen met Harderwijk als thuishaven (met HK- nummer), waarvan er 5 op de Waddenzee en Noordzee vissen. Bij de vissers is de laatste tijd meer besef van duurzaamheid gegroeid. Er worden door de sector glasaaltjes in binnenwateren uitgezet, en palingen die op weg willen naar de Sargassozee worden geholpen bij het passeren van obstakels. Over al deze aspecten zal Cor Jansen zijn positieve blik laten schijnen.

TussendeBoeken is een initiatief van de bibliotheek in Putten en de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming te Putten.