Onder de naam “Tussen de Boeken” organiseren de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming te Putten en de Bibliotheek Noordwest-Veluwe een reeks lezingen in de Bibliotheek in Putten.
Er wordt naar gestreefd tenminste eenmaal per twee maanden een lezing te houden.
Er zal gekozen worden uit onderwerpen met een educatieve of informatieve inhoud.
Het ligt voor de hand dat er veel onderwerpen uit de natuur zullen zijn, maar geschiedenis, literatuur, wetenschap, en het landschap van Putten zullen ook aan de beurt komen.

Kaarten à 3 euro (inclusief koffie) zijn verkrijgbaar door te reserveren op de reserveringslijst in de Bibliotheek (in de maand waarin de lezing gehouden wordt), en voorafgaand aan de bijeenkomst in de Bibliotheek (Brinkstraat 56).
U kunt ook reserveren via een e-mail.

Verslagen:

 • Lezing Cor Jansen
  LEZING OP 22 FEBRUARI DOOR COR JANSEN Cor Jansen is gepensioneerd terreinbeheerder van Natuurmonumenten, maar is, sinds hij in zijn jeugd drie keer met zijn oom Andries meegevaren is op… Lees meer: Lezing Cor Jansen
 • Lezing 30 november
  Op woensdag 30 november wordt de reeks lezingen “TussendeBoeken” in de bibliotheek voortgezet door Maarten Wispelwey met “Romeinen op mars?”. Onlangs is de Romeinse limes (grens) in noordwest Europa aangewezen… Lees meer: Lezing 30 november
 • Lezing 26 oktober
  Op 26 oktober om 19:30 uur werd in de reeks TussendeBoeken in de bibliotheek de lezing “Water op de Veluwe” gehouden door Wim Zeeman.Wim Zeeman is hydroloog, en voorzitter van… Lees meer: Lezing 26 oktober
 • Lezing 28 september
  Boswachter Zwaneveld is al enige tijd bezig met, zoals hij zelf zegt, het completeren van het bos op het landgoed Oud- Groevenbeek. Belangrijkste doel is het vergroten van de diversiteit.
 • Lezing 1 juni
  Lezing “OUDEMANS EN SCHOVENHORST” op woensdag 1 juni. De reeks lezingen TussendeBoeken wordt op woensdag 1 juni om 19:30 hervat met “Oudemans en Schovenhorst” door Evert de Graaf.

Alle verslagen en uitnodigingen van eerdere lezingen