Voedselbos Krachtighuizen

Tijdens de Jaarvergadering van de stichting op dinsdag 28 mei is het initiatief voor een voedselbos op het voormalig vakantiepark Kolthoorn besproken, we zijn enthousiast over dit initiatief. Een groot deel van dit terrein wordt teruggegeven aan de natuur.

De gemeente nodigt geïnteresseerden uit voor een informatieavond over buurtvoedselbos Krachtighuizen. Deze avond wordt gehouden op donderdag 6 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur in buurthuis ‘t Krachtig Huus, Oude Prinsenweg 6c (ingang tussen Oude Garderenseweg 15 en 17).

Buurtbewoner Harald Lek heeft de gemeente benaderd met de vraag of er een voedselbos gerealiseerd kan worden op het vrijgekomen terrein. Dit om samen met buurtbewoners groene initiatieven te kunnen ontplooien die voor sociale samenhang, biodiversiteit en natuurbeleving zorgen. De omgeving moet er vooral blij van worden, deels bij betrokken zijn en ook eigenaarschap gaan voelen. Wat is een voedselbos? Een voedselbos is een door mensen ontworpen bosgebied met een extreem hoog aantal eetbare soorten (fruit- en notenbomen, struiken en planten), gebaseerd op de structuur en dynamiek van natuurlijke bossen. De oogst is bedoeld om te delen met elkaar (mensen en dieren). Harald Lek legt op de informatieavond zijn visie op het ontwikkelen, beheren en onderhouden van een voedselbos uit. De gemeente Putten zal vervolgens het proces van besluitvorming en uitvoering van werkzaamheden toelichten. Tot slot zal landschapsarchitect Evelyn Derksen een eerste schets van het voedselbos presenteren. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen. Daarnaast is het mogelijk om u op deze avond in te schrijven voor de nieuwsbrief van buurtvoedselbos Krachtighuizen of u aan te melden als vrijwilliger.

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar Harald Lek (haraldlek@hotmail.com).